Kövessen bennünket:

Az ország első Dental Spa rendelője

Fémmentes fogászat

You are here:
Alt

Mivel a fémtartalmú fogpótlások mindig sokkal „élettelenebbek”, színük fényben a gondos színválasztás ellenére is túl „tömör” lehet, ezért azt a jogos elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani. Az ilyen típusú helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele. Rendelőnk esztétikai és kozmetikai fogorvosai mindig a legmegbízhatóbb és legkorszerűbb eljárásokkal állnak az Ön rendelkezésére.

Kérjük, nézze meg a smile gallery-t!

fogbeültetés
 
fémmentes fogászat, fogbeültetés
 
fog implantátum beültetés
Fémkerámia vs Fémmentes
 

Nincs többé sötét koronaszél!

Az utóbbi évek technológiai fejlesztéseinek talán legjelentősebb lépése az un. CAD/CAM rendszerek megjelenése a fogászatban. Lényege, hogy a preparált fogakról vett lenyomat alapján készülő minta adatait egy speciális szkenner letapogatja és a számítógépben rögzíti. Majd ezeket egy (nemzetközi) gyártó központba továbbítja az interneten keresztül és ott megkezdődik a fogpótlás cirkónium vázának „legyártása”. A korona/híd végső formai kidolgozása már itthon, az orvos által megadott elvárások szerint kerül kialakításra. 

fogpótlás

Cirkónium fogpótlás előnyei és hátrányai

A cirkónium váz szilárdságának köszönhetően ma már teljes körhidak is készíthetőek fémmentes megoldással. Egyetlen hátrányuk, hogy áruk jelentősen magasabb, mint a fémkerámia fogpótlás ára. Esztétikai előnyük annak köszönhető, hogy a koronák, hidak nem tartalmaznak semmi fémet, így a fény terjedése a pótlásban és annak környezetében közel azonos, mint a természetes fogakban.

cirkónium fogpótlás
 
Préskerámia, a legmagasabb esztétika érdekében

Amennyiben front fogak helyreállításáról van szó, akkor nem feltétlen a cirkónium a legmegfelelőbb anyag.  Ma már rendelkezésünkre állnak olyan megoldások, melyekkel azonos statikai paraméterek mellett még magasabb esztétikai eredményeket tudunk elérni. Ennek feltétele a fogak nagyon pontosan (smile design alapján) történő előkészítése és un. mikro preparálása, hogy a fog zománcát lehetőség szerint megtartsuk. Ezáltal lehet megbízhatóan (erősen) ragasztani a felszínükre hihetetlen vékony (0,3-0,4 mm ) kerámiákat is. 

fogpótlás, helyreállítás

kozmetikai fogászat Budapest

Ingyenes árajánlat kéréséhez kérjük klikkeljen ide!

SmileCenter — The Dental Spa

  • Cím: 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15. IV/6
  • Email: info@smilecenter.hu
  • Telefon: +36 30 482 6040
  • Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 19:00
    Péntek: 9:00 - 15:00
    Szombat - Vasárnap: zárva