High-tech az Ön szolgálatában
High-tech az Ön szolgálatában

Fogászati teleszkóp szemüveg

A szájüregben dolgozni, annak anatómiai adottságai (rossz rálátás és hozzáférés), valamint a benne található fogak igen kicsi mérete miatt nem könnyű dolog. Ezeken a pici felületeken kell az esztétikai fogászatra, kozmetika fogászatra, endodonciára, ill. fogimplantátum behelyezésre szakosodott fogorvosnak sokszor tized milliméternyi pontossággal beavatkozásokat végezni. Vajon elég pontos-e az emberi szem (mely a hétköznapi helyzetekben tökéletesen teljesít) ebben az értelemben? Szerintünk NEM ! Ezért a szükséges szituációkban minden orvosunk hosszú évek óta rutin szerűen alkalmazza azt a speciálisan fogorvosi célra kifejlesztett teleszkóp szemüveget, mellyel mindent 3-5x-ös nagyításban látunk a szájüregben. 

TIPP: mindíg tekintse intő jelnek, ha fogorvossa nem rendelkezik ilyen eszközzel!

 

Mikroszkópos kezelés

Csúcstechnológiás Zeiss mikroszkópunk nagyításában  kezeléseink során az elérhető legprecízebb, akár századmilliméternyi pontossággal történnek beavatkozásaink.Bodrogi doktor hazai és nemzetközi előadásainak elsődleges témája az un. mikro-invazív beavatkozások az esztétikai fogászat, kozmetikai fogászat és fogimplantátum behelyezés területén . Ez azt a megközelítést jelenti, hogy csupán minimális, kontaktlencse vékonyságú kerámiahéjkal képes a helyreállításait végrehajtani, fogimplantátumait a legprecizebben behelyezni, ami ilyen professzionális eszközök nélkül lehetetlen lenne.  

 

Digitális professzionális fogászati-és portrait fotózás

csúcstechnológiás fogászat

A rendelőt felszereltük egy a kozmetikai fogászatban nélkülözhetetlen "fotó stúdióval,, mely nagyszerű segítség az aktuális állapot analízisében,  diagnosztizálásában. Az itt készülő fotók szolgálhatnak alajául az esetlegesen szükséges mosolytervezés folyamatának.  Képi dokumentációnk további eszköze a nagyfelbontású tükör reflexes fotózás speciális fogászati vakurendszerekkel. Kiemelt szerepe van a fogpótlások készítésekor, mivel a beavatkozás környezeti viszonyai (arc, ajak formája, íve, szomszédos fogak színei, rétegződései stb.) professzionális képek formájában rögzíthetőek és ezeket interneten a laborba küldve kaphat a technikus teljesebb képet a helyreállítással kapcsolatos elvárásokról. Emellett így képes rögzíteni a kezelés előtti és utáni állapotokat is, ezzel az esztétikai fogászati beavatkozások eredménye és hatékonysága azonnal lemérhető. A rendelőt vezető Bodrogi doktor rendszeresen tart előadásokat, ír cikkeket fogászati fotózás témában.

 

Arcíves átvitel és artikulátorok

Nemcsak a teljes rekonstrukciók, de az esztétikai fogászati, valamint kozmetikai fogászati  beavatkozások alkalmával felmerülő egyik legkomolyabb feladat az állcsontok helyzetének és záró pozíciójának, valamint funkciós mozgásának pontos reprodukálása a labor munkafolyamatai számára. Ez csak un. arcíves átvitel és egyéni értékű artikulátorok használatával biztosítható. Ezek segítségével érjük el, hogy a pótlásaink nem csak esztétikusak, hanem funkcionálisan is a legmagasabb értéket képviselik, mely a hosszútávú tartósság első számú záloga. Rendelőnkben az un. Dawson-elvek szerint állítjuk helyre a fogazatot, melyekkel Dr. Bodrogi Attila szakmai vezető a floridai Dawson Academy curriculum-án ismerkedett meg és alkalmaz 2005 óta.

 

Professzionális  in-office  fogfehérítés

A fogfehérítésnek leghatásosabb és legmodernebb módja az un. professzionális rendelői fehérítés. A beavatkozás a nemzetközi standardok szerint folyik úgy Los Angelesben mint Budapesten.

 

Számítógép vezérelte érzéstelenítés

számítógép vezérelte fájdalommentes fogászatRendelőnk felismerve pácienseink igényét Magyarországon elsők között alkalmazza azt a még világújdonságnak számító érzéstelenítési technikát, melynek segítségével valóban fájdalommentesen, sőt – ami sok esetben még fontosabb szempont- a környező szövetek (ajak, nyelv, arc stb.) zsibbadása nélkül vagyunk képesek a beavatkozásokat végrehajtani. A számítógép vezérelt készülékkel lehetőség nyílik akár egyetlen fog érzéstelenítésére is úgy, hogy nem kell még órákig szenvednie a zsibbadástól. Nem kell munkájából kiesnie, napirendjét felborítania, nyugodtan ebédelhet, tárgyalhat, amint elhagyta a rendelőt..